Prognózovaný východiskový jednotkový koeficient na rok 2024

06.12.2023 08:46

Z informácie zo ZMOS:

Keďže ešte nie sú zverejnené  Východiskové štatistické údaje a podiel obcí na výnose DPFO pre rok 2024, tak pri určení výšky jednotkového koeficientu na prepočítaného žiaka sa zatiaľ dá vychádzať iba z novembrovej daňovej prognózy zverejnenej na stránke Ministerstva financií a aktuálnej  informácie o PPŽ, ktorá je zverejnená na stránke Štatistického úradu.

Z týchto údajov vyplýva, že hodnota jednotkového koeficienta na rok 2024 na prepočítaného žiaka  je 104,19 €. Túto hodnotu treba brať zatiaľ iba orientačne pre prípravu rozpočtu, pretože môže dôjsť ešte k úpravám v daňovej prognóze v závislosti od prijatých legislatívnych opatrení, ktoré môžu mať dopad na výnos DPFO.

 
Z týchto údajov vyplýva, že hodnota jednotkového koeficienta na prepočítaného žiaka  104,19 €. Túto hodnotu treba brať iba orientačne
 
 
 
ani táto daňová prognóza nie je ešte relevantná pre prípravu rozpočtu, nakoľko daňová prognóza neobsahuje opatrenia vlády v rámci konsolidácie ani iné kroky na príjmovej a výdavkovej strane. To znamená, že môže dôjsť ešte k úpravám v daňovej prognóze v závislosti od prijatých legislatívnych opatrení, ktoré budú mať dopad na výnos DPFO.